Hoe kun jij een zeehond in nood helpen?

Een zeehond die op het strand ligt… veel mensen schieten meteen in de stress. Naast dat hij op het strand ligt beweegt hij ook niet. Maar, is dat een teken dat een zeehond in nood is? Nee, niet persé! In deze blog vertellen wij wanneer een zeehond echt in nood is. Ook vertellen we je meer over zeehondenopvang A Seal. Lees snel verder.

Geboorteseizoen grijze zeehond

Vanaf half november/medio half december start het geboorteseizoen van de grijze zeehond. In tegenstelling tot de gewone zeehond. De gewone zeehond krijgt in het begin van de zomer pups. Aangezien we nu midden in de winterperiode zitten is het mogelijk dat je een pup op het strand ziet liggen. Echter betekent dit niet altijd dat het dier in nood is.

grijze zeehond

Wanneer is een zeehond echt in nood?

Veel mensen vragen zich af: wanneer is een zeehond nu echt in nood? Het hoeft namelijk niet te betekenen dat een zeehondenpup in nood is als hij op het strand ligt. Zie je een pup liggen op het strand? Houd ten alle tijden 50 meter afstand en zorg dat honden aangelijnd zijn. Trek zelf geen conclusie maar bel 144 of een zeehondenopvangcentrum. Op deze manier maak je een melding en gaat een ervaren zeehondenwachter de situatie bekijken. Zij bepalen in overleg met de zeehondenopvang of het dier echt in nood is. Vaak is de moeder namelijk gewoon in de buurt en hoeft de pup helemaal niet naar de opvang.

Seal Scape bij A Seal

Deze winter kun je Seal Scape bij ons spelen! Dit is een escaperoom vanaf 14 jaar. Speciaal in het thema van zeehonden. Van puzzels tot raadsels, maar ook lastige rekensommen. Los uitdagende puzzels op en baan je een weg door het gehele bezoekerscentrum! Leuk om met vrienden of familie te doen. 🦭

Kom langs bij A Seal!

Nieuwsgierig geworden? Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen bij A Seal. Via de website van A Seal kun je tickets kopen. En wist je dat je ook (eenmalig) kunt doneren? Naast een rondleiding kun je er ook voor kiezen om één dag (junior) zeehondenverzorger te zijn. Zo leer je meer over onze werkzaamheden. Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!