Update zeehondenopvang A Seal

Lieve vrienden en supporters van A Seal,

Jullie hebben even niets van ons gehoord. Tijdens deze periode waarin de hele wereld op zijn kop staat en waar velen serieuzere problemen hebben of vechten voor hun leven, hebben wij ervoor gekozen even te zwijgen. Stil zijn betekent echter niet dat wij stil hebben gezeten. Het klopt dat wij de afgelopen 2 weken geen zeehonden in onze opvang hebben gehad. Dit was mogelijk door enerzijds een nauwe samenwerking en duidelijke afspraken met de teams op de stranden én onze collega’s in Pieterburen, die enkele dieren uit onze regio hebben opgevangen. Anderzijds is het een zeer rustige periode van het jaar voor zeehonden in nood en door de grotendeels verlaten stranden hebben de dieren goed kunnen herstellen in de natuur.
Wat hebben wij dan wel gedaan?
* Onze verzorgers en dierenarts zijn de volledige periode stand-by geweest voor advies en voor het begeleiden van uitzonderlijke gevallen en ondraaglijk lijden van zeehonden.
* Onze technische dienst heeft de afgelopen 2 weken een groot en noodzakelijk onderhoud verricht aan de watervoorziening en afvoer. Deze werkzaamheden konden enkel plaatsvinden zonder dieren in opvang.
* Ons team in het bezoekerscentrum is druk bezig met twee mooie nieuwe tentoonstellingen voor jong en oud, die we hopen te kunnen presenteren zodra wij onze bezoekers weer mogen ontvangen.
* Deze periode hebben wij ook benut om de benodigde maatregelen te treffen en aangescherpte protocollen te ontwikkelen zodat onze dierenverzorgers per direct op een veilige manier kunnen werken en lunchen. Hierdoor hebben wij kunnen beslissen weer over te gaan tot opvang van zeehonden.
Alle maatregelen en protocollen zijn gebaseerd op de adviezen van het kabinet en het RIVM.

A Seal kan zijn werk doen dankzij de entreegelden van de bezoekers. Omdat deze volledig zijn weggevallen zijn wij een aantal (gratis!!) initiatieven gestart om toch wat inkomsten te genereren, deze kun je terug vinden op onze website. Uiteraard kunnen ook wij alle financiële steun gebruiken en zijn heel dankbaar voor iedere donatie: NL49 RABO 0180 5241 27