Plaatsing containerunits

Voor het opvangen van zeehonden hebben we quarantaineruimtes nodig om dieren die mogelijk een besmettelijke ziekte hebben, ook op te kunnen vangen. Firma Jan Snel levert onze containerunits en kranenverhuurbedrijf Boekestijn plaatste ze het voorbije weekeinde!

Firma Jan Snel ( u weet wel van “flexibel bouwen, goed geregeld en snel!”) uit Montfoort was genegen om ons te helpen. Zo gezegd zo gedaan. De firma Jan Snel had op korte termijn twee containerunits ter beschikking. We hadden nu wel twee containerunits ter beschikking, maar hoe die op de juiste plaats te krijgen? Het kraanbedrijf Boekestijn uit Maasland wist daar een oplossing voor.

Zaterdag 30 augustus stond er omstreeks 08.00 uur een grote rijdende kraan van Boekestijn met daarbij een hulpvrachtwagen voor de gewichten, op de oprit van het terrein van A-seal en Delta Expo. Alles werd opgesteld voor het ophijsen en plaatsen van de containerunits, die door Jan Snel ter beschikking waren gesteld.

Maar eerst werd een andere klus al geklaard: het verplaatsen van een vriesopslagcontainer.

20140830-heffen_vriescontainer_foto-jan-van-es

 

Terwijl dat gebeurde arriveerden er twee grote opleggers met daarbij een verkeersregelaarauto. Op deze twee opleggers stonden de ter beschikking gestelde containers.

20140830-aankomst_containers_foto-jan-van-es

 

Wij waren blij en verrast over de grootte van de containers. Eén container zou makkelijk 2 quarantaine-units voor de zeehonden kunnen bevatten en de andere container een unit voor onze werkkrachten met daarin gelegenheid voor een kleine kantine, wasgelegenheid en sanitair, en een kantoortje.

Nadat de containers waren geplaatst bleek dat het weinig moeite zou kosten om ze gebruiksklaar te krijgen. Dat is belangrijk, want het herfst- en winterseizoen komt eraan en dan zijn er de longwormpatiënten (gewone zeehonden) en de verweesde grijze zeehonden.

20140830_containerunits-op-hun-plaats_foto-jan-van-es

In de afgelopen weken is er verder hard gewerkt aan de opvangcapaciteit van de zeehonden van A-seal te Stellendam. Het centrum krijgt steeds meer ruimte en capaciteit om zeehonden te laten herstellen.

We hebben nu 6 baden voor zeehonden die zorg en medische hulp nodig hebben (fase 2). Binnen niet al te lange tijd zullen alle baden op hun definitieve locatie geplaatst kunnen worden.

baden-verande

We moeten natuurlijk ook baden hebben voor dieren die alleen nog maar voedsel nodig hebben en aan hoeven sterken (fase 3). Daar is nu een noodvoorziening voor gebouwd. Maar die is gelijk door de gestrande klapmuts uit Baarland benut. Deze noodvoorziening zal zodra de klapmuts weer naar zee terug kan, omgebouwd worden voor fase 3, de laatste fase in de rehabilitatie. Vanuit fase 3 kunnen de gezonde en volledig herstelde zeehonden weer terug naar zee.

Onze dank gaat uit naar de bedrijven en personen die dit voor ons gerealiseerd hebben. Echt geweldig te ervaren hoe we met zijn allen de zeehondenopvang van Stellendam tot een succes kunnen maken. Nogmaals hartelijk dank namens alle zeehonden van ASeal en niet te vergeten de mensen die in hun vrije tijd weer voor ons hebben klaar gestaan als vrijwilliger.