Zeehond Frans

Ondanks de goede zorgen van de aan ons gelieerde dierenartsen en Lenie ’t Hart is het niet gelukt zeehond Frans in leven te houden. Het dier was dusdanig verzwakt dat het diertje is overleden.

De zeehond die afgelopen dinsdagavond is binnengebrachte uit s’ Gravenzande heeft de naam Frans gekregen. Het was een gewone zeehond van een maand tot anderhalve maand en was sterk vermagerd: het woog maar 10,7 kg eigenlijk niet veel anders dan het geboortegewicht. De oorzaak van de slechte conditie waren twee grote, diepe abcessen onder de kin en diverse wonden rond de bek.

Ondanks de goede zorgen van de aan ons gelieerde dierenartsen is het niet gelukt het dier in leven te houden. Echt heel sneu.

Desondanks heeft het EHBZ netwerk vandaag twee meldingen ontvangen van twee jonge zeehonden. Hiervan is er een afkomstig vanuit de regio Hoek van Holland en de andere uit de Westerschelde.

Beide dieren zijn door het netwerk overgebracht naar het opvangcentrum A Seal te Stellendam​ en onderzocht door de dierenarts.​ Ook kunnen wij melden dat één van de twee zeehonden geadopteerd is door Radio 538 en heeft de naam D​uuc gekregen.

​Zeehondenopvang in de delta is noodzakelijk, maar zonder hulp van de mensen uit het gebied zelf lukt het niet, want we zijn vrijwilligers en subsidie krijgen we niet. ​