Vrijlating Syl, Fay en Sluus

Renesse, 27 februari 2016 – De weersvooruitzichten lijken goed en als het verder goed gaat met de zeehonden Syl, Fay en Sluus dan kunnen zij zaterdag 27 februari as. vrijgelaten worden bij strandpaviljoen Zuid-zuid-west in Renesse.

Er is voldoende parkeerplaats bij Hotel De Zeeuwse Stromen, Duinwekken 5 in Renesse. vervolgens neem je de duinovergang en aan strandpaviljoen De Haven van Renesse volg je links tot aan het volgende strandpaviljoen Zuid-zuid-west.

  1. Zodra de auto met zeehonden komt aangereden op het strand, maak hier dan ruimte voor!
  2. Volg de aanwijzingen van de Zeezoogdierenhulp Nederland (EHBZ) of de crew van A Seal stipt op (deze zijn herkenbaar aan de hesjes).
  3. Bezoekers blijven achter de afzetting totdat de zeehonden in zee zijn verdwenen.
    De ervaring leert dat de dieren even moeten wennen aan de situatie, soms keren ze na een paar minuten ook even terug naar het strand, duik er dan niet meteen boven op maar geef de dieren de rust en de ruimte om te gaan met de situatie.
    Hoe lief ze er ook uit zien, het zijn roofdieren en hebben dus een overeenkomstig gebit en kunnen goed bijten.
  4. Houd honden aan de lijn tot de zeehonden uit het zicht zijn verdwenen. (virussen/bacteriën zijn onderling overdraagbaar)

Afspraak: zaterdag 27 februari 2016, 14u bij strandpaviljoen Zuid-zuid-west te Renesse

Mochten de dieren om een bepaalde reden toch niet vrijgelaten kunnen worden, dan melden wij dit op deze website en www.zeezoogdieren.org