Van een zeehond die niet in zee wou

6 september 2015 was een speciale dag voor diverse volwassenen en kinderen. De zeehonden Seel, en Savanna werden vrijgelaten door Tom en Savanna. Savanna heeft heel lang moeten wachten totdat zij haar momentje kreeg van de vrijlating. Voor Tom was de verrassing van de dag. Uiteindelijk is het toch gelukt. Ook Snuggle en Snoepie werden vrijgelaten door hun adoptanten.

Ze gingen heel langzaam naar het water. Nadat alle zeehonden uit de kist waren was het even voelen en kijken. Een van de vier zeehonden vond het te koud en ging weer terug het land, richting zijn reiskist. Uiteindelijk vond hij het water toch te koud en te nat en besloot weer mee terug te willen gaan naar Aseal. We hebben nog geprobeerd deze zeehond vrij te laten bij Renesse maar ook dat wilde deze zeehond niet. De zeehond wilde terug naar zijn maatjes bij Aseal. Uiteindelijk is er voor gekozen om deze zeehond weer mee terug naar het grote bad te nemen bij Aseal.

De reiskist stond amper op het plateau en het luikje was nog niet open of deze wilde er heel snel uit. Het was anders dan op het stand, want daar wilde deze er niet uit, maar dan………….. de kist staat amper het plateau en wil er zo snel mogelijk uit. Het luik gaat open en de zeehond gaat er zeer snel uit en duikt het water in. Deze gaat direct snoezelen, van blijdschap stunt zwemmen, tegen de andere zeehonden aanleunen of deze wilde zeggen. Ik wilde niet weg ik wil bij jullie blijven. Dus nu gaan ze samen met de twee maten een keer naar buiten toe.

Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt in al die jaren dat we zeehonden vrijlaten. Zo’n eigenzinnige en eigenwijze zeehond.

tekst: Jaap van der Hiele