Themaweken “Voortplanting” 14 mei t/m 11 juni

A Seal zeehondenopvang en expo zal van 14 mei gedurende 4 weken het thema ‘voortplanting’ behandelen. Voorafgaand aan het pupseizoen van de gewone zeehond, dat rond juni van start zal gaan, zullen bezoekers kennis kunnen maken met de voortplanting van de gewone zeehond en alles wat daarmee te maken heeft. Op een aantal gezette tijden per dag zullen educatiemedewerkers aan de hand van korte films uitleg geven over het onderwerp. Op woensdag 23 mei organiseert A Seal een speciale kindermiddag, waarbij bezoekers met kinderen 50% korting zullen krijgen op de entree. Er is voor de kinderen een speciale speurtocht met het thema ‘voortplanting’ en zij krijgen bij vertrek een leuk presentje.

Het thema ‘voortplanting’ is het tweede thema in de reeks educatieve thema’s die A Seal dit jaar aan de bezoekers aanbiedt. De zeehond en zijn directe leefomgeving staan hierbij centraal. De thema’s zijn een brede, speelse en leerzame aanvulling op de reeds bestaande educatie en informatie die bezoekers bij A seal kunnen vinden.

Dierenarts Machteld Geut koos het onderwerp ‘voortplanting’ en zegt hierover: “De voortplanting van de zeehond heeft een aantal unieke en fascinerende aspecten en het is ontzettend leuk om hierover te kunnen vertellen. Bij A Seal vangen wij natuurlijk zieke, gewonde en verweesde zeehondjes op en verzorgen ze zodat ze snel weer teruggezet kunnen worden in zee. Maar ook vinden wij het belangrijk om onze brede kennis over deze dieren met het publiek te delen.”