Een vrijwillig(st)er in the picture

Elke maand willen wij “een vrijwillig(st)er in the picture” plaatsen. In de nieuwsbrief van juni was Ragna Marckmann de eerste. Omdat de nieuwsbrief maar 2x per jaar uit komt hebben wij besloten dit iedere maand te publiceren op Facebook en onze website.

Ragna heeft het stokje in juni overgedragen aan Frans Bubberman. Dit keer 3 vragen aan Frans.

Waarom heb je ervoor gekozen vrijwilliger te worden bij Stichting A Seal?

In 2014 ben ik via mijn echtgenote in contact met A Seal gekomen, zij was daar al vrijwilliger in de zorg. Daarom was de keuze voor vrijwilligerswerk bij A Seal niet zo moeilijk. Na wat gesprekken en onderricht werd ik gastheer. Een hele leuke en leerzame tijd. Toen kwam het moment dat het bestuur had besloten om het roer om te gooien de expo hal moest leeg en verbouwd worden Tussen de rondleidingen door werd er gesloopt en ga je uiteraard meehelpen. Ik was er toen twee dagen in de week. (inmiddels minimaal vijf dagen) Toen brak de opbouwfase aan heel veel werk onder soms moeilijke omstandigheden voor de medewerkers van de zorg maar ook voor de technisch dienst. Voor de zeehonden, technisch dienst en zorg moest alles zo goed als mogelijk verlopen, zonder elkaar te hinderen.

Door omstandigheden is de man die de technisch dienst aanstuurde gestopt en heb ik de fakkel overgenomen. Op achttien december 2015 konden dan eindelijk de deuren geopend worden met alle afdelingen is er een mooi resultaat neergezet.

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk?

Het opvangen van zeehonden heeft niet alleen te maken met de goede zorg die zij krijgen, maar ook bijvoorbeeld met de kwaliteit van het water waarin zij zich bevinden. Dit is een continuproces van bij – en aansturingen. Dat vind ik het leukste onderdeel van mijn werk. Ook wij als team vinden het erg als de kwaliteit van het water niet goed is. Er wordt gemeten op het zoutgehalte en bacteriën. Toevoegingen worden dan eventueel bijgesteld.

Allerlei andere faciliteiten zoals aan- en afvoer van water, elektrisch, wasmachines, enz. valt allemaal onder de technische dienst. Je kunt de inkomsten maar één keer uitgeven Dus moeten er prioriteiten gesteld worden. Het belang van de zorg voor de zeehonden staat daarbij centraal.

Met welke zeehond had je een bijzondere band en wat was de reden daarvoor?

Een echte band met een zeehond heb ik niet, ik vind het leuk te zien als ze het naar hun zin hebben, Alle technische zaken er omheen vindt ik leuker.

Het stokje geef ik graag door aan Viona van den Berg.

Frans Bubberman
Technische dienst.