Chocoladekleurige vacht met stippen

Iedere dag staan onze bezoekers met grote belangstelling te kijken naar de zeehonden die in A Seal opgevangen worden: het zijn gewone en grijze zeehonden in alle maten en gewichten en kleuren.

Grijze mannetjes zeehonden hebben een zwaar lichaam, donkere vacht, vaak met lichte vlekken. Vrouwtjes daarentegen hebben vaak een lichte vacht met donkere vlekjes. Pasgeboren pups hebben dan weer een witte donsvacht die na een drietal weken overgaat in een grijze vacht. Kleur en patroon van deze vacht kunnen variëren; jongvolwassenen zijn wat bleker en worden donkerder naarmate ze ouder worden.

Zeehond 327, een vrouwtje dat gisteren op het strand van de Brouwersdam werd gevonden en bij ons werd gebracht, heeft dan weer een dikke, erg donkerbruine, chocoladekleurige vacht met stippen. Ze is een heus plaatje! Vanwege een infectie aan een achterflipper verblijft ze momenteel nog ter observatie in de bufferquarantaine achter de schermen, maar zodra het goed gaat met haar kan ze verhuizen naar een zwembadje en kunnen de bezoekers haar komen bekijken. 

Kom jij ook een kijkje nemen? We zijn elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op maandag van 13.00 uur!