WAterschap Hollandse Delta

Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en wegen, schoon en voldoende water. Het Waterschap doet dit voor bijna 900.000 inwoners en een half miljoen bedrijven op Voorne-Putten en Rozenburg, Goeree-Overflakkee, IJsselmonde, Hoeksche Waard en het Eiland van Dordrecht.

waterschap

Hollandse Delta heeft zo’n 800 kilometer aan dijken, duinen en kades. Deze dijken moeten sterk genoeg zijn om je te beschermen tegen hoog water. Daarom onderhouden en versterken we voortdurend de dijken. Als de waterstand te hoog dreigt te worden, komt het waterschap in actie.

Voldoende en schoon water is onmisbaar voor mens, dier en plant. Hollandse Delta zorgt voor water van voldoende kwaliteit in sloten, plassen en rivieren. Ook zorgen ze er voor dat de waterstand goed geregeld wordt. Bij zowel regen als droogte. Bij extreme regenval gebruikt Hollandse Delta sommige natuurgebieden als opslag voor overtollig water. Op die manier houden we het woongebied droog. Met behulp van gemalen zorgen we ervoor dat er het hele jaar voldoende water is. Ook in tijden van droogte. Kortom, niet te veel, maar ook niet te weinig.