A Seal Stellendam ontwikkelt lespakket voor basisscholen

A Seal zeehondenopvang en expo heeft voor schooljaar 2018 – 2019 een uniek lespakket ontwikkeld voor basisscholen in de regio. Het programma bestaat uit een gratis gastles van een medewerker van A Seal. Tijdens deze Natuur en Milieu Educatie les, die geschikt is voor midden- en bovenbouw,  staat de zeehond centraal. Leerlingen onderzoeken de onderwerpen anatomie, de voedselketen en de kenmerken van zeezoogdieren met behulp van speciaal ontwikkelde educatiematerialen en spellen. Ook heeft A Seal de handen ineen geslagen met busmaatschappij Contiki zodat de scholen het lespakket uit kunnen breiden met een educatief schooluitje bij A Seal en Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Tijdens de excursie bij A Seal zullen de leerlingen de zeehonden in levenden lijve ontmoeten en leren over de verschillende zeehondensoorten en hun bijzondere zintuigen. In het Streekmuseum wordt ingegaan op de geschiedenis van de zeehond in Nederland, waarbij de zeehondenjacht ook aan bod komt.

Met deze gastles en het schooluitje wil A Seal leerlingen uit de regio een leerzame en leuke ervaring bieden. Marlies de Kraauw, Teamleider Expo bij A Seal zegt hierover: ‘De kinderen op de basisscholen in onze omgeving delen hun directe leefomgeving met de zeehond. Wij willen ons dus graag inzetten om kennis over deze dieren over te brengen. Ook kun je de zeehond niet los zien van onderwerpen als milieu, duurzaamheid en natuur dus deze laten wij ook spelenderwijs aan bod komen.’

A Seal Stellendam is een zeehondenopvang en educatief centrum, dat jaarlijks meer dan 75.000 internationale bezoekers ontvangt. Begin dit jaar maakte A Seal bekend dat het educatief centrum uitbreidingsplannen heeft voor de toekomst, die mede mogelijk worden gemaakt door een subsidie van Gemeente Goeree-Overflakkee.